Podeli vest

Više od 200.000 ljudi demonstriralo je danas širom Francuske povodom obeležavanja 1. maja, zahtevajući veće plate, mir u Gazi i jaču bezbednost u Evropi, saopštila je Generalna konfederacija rada (CGT), dok je policija saopštila da je uhapšeno 45 ljudi.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug/AP Photo/Thomas Padilla

Takođe, policija je procenila da je na demonstracijama bilo 121.000 ljudi, navodi BFM TV. Propalestinske grupe i antiolimpijski aktivisti pridružili su se mitingu, uzvikujući slogane podrške ljudima u Gazi.

Grupa demonstranata zapalila je improvizovane olimpijske prstenove kako bi pokazala nezadovoljstvo Letnjim igrama koje počinju za manje od tri meseca. Francuski sindikati upozorili su na štrajk tokom Olimpijskih igara ako vlada ne isplati adekvatne naknade ljudima koji su primorani da rade tokom letnjih odmora.

Sindikati su izbrojali 50.000 demonstranata u Parizu, dok se u policijskom štabu navodi da ih je bilo 18.000, prenosi France 24.

Prve tenzije su se desile na čelu povorke u Parizu, kada su demonstranti razbijali izloge i autobusku stanicu, a policija je upotrebila suzavac, pri čemu je povređena najmanje jedna osoba.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: