Podeli vest

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je jutros da očekuje da će akcija uništavanja bombe zaostale posle NATO bombardovanja, koja je pronađena u niškom naselju Stevan Sinđelić, biti brzo završena i dodao da je 1.300 stanovnika evakuisano bez problema.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/MUP, ilustracija

Preduzete su sve mere da se rizik svede na najmanji mogući, rekao je Čaušić za RTS. On je dodao da je 1.280 stanovnika naselja u kojem je bomba pronađena tokom izvođenja građevinskih radova u Ulici Aleksandra Medvedeva, samostalno zbrinuto, a 20 je u privremenom smeštaju koji je obezbedio Grad Niš.

Čaušić je rekao da je akcija neutralizacije bombe visokorizična, s obzirom na to da je eksplozivna naprava teška 1.000 kilograma, s bojevom glavom u kojoj je 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Opisujući predstojeću akciju uništavanja bombe, on je precizirao da će biti skinut upaljač s bombe, kako bi bila bezbednija, posle čega će ona biti stavljena u prevozno sredstvo, pod pratnjom transportovana utvrđenom trasom, izmeštena iz grada i uništena na bezbednoj lokaciji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: