Podeli vest

Nakon što je pas izjedao devojčicu u Žarkovu na društvenim mrežama pojavila se iformacija da će Srbija izmenama zakona omogućiti eutanazija napuštenih životinja. Tim povodom oglasilo se Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pas
Foto: Pixabay

“Ne planiraju se izmene i dopune Zakona o dobrobiti životinja kojima bi se omogućila eutanazija napuštenih životinja ili na bilo koji drugi način umanjio stepen dostignutih prava po važećim propisima”, naveli su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu saopšilo je danas da se

Kako je iz Ministarstva rečeno za Tanjug, pripremaju se izmene i dopune u skladu sa zakonodavstvom Evropske unije, koje se odnose na dobrobit životinja na farmama, u vreme klanja, tokom prevoza, kao i na dobrobit životinja koje se koriste u naučne svrhe, u zoološkim vrtovima, dobrobit napuštenih životinja i sl.

“Kako Republika Srbija ima status zemlje kandidata za pristupanje Evropskoj uniji neophodno je da svoje zakonodavstvo izmeni do potpune transpozicije evropskog zakonodavstva”, navode iz Ministarstva.

Kako su podsetili, važeći Zakon o dobrobiti životinja usvojen je 2009. godine i dodaju da je njime već dostignut određeni nivo ostvarenih prava, a cilj planiranih izmena i dopuna je da se on dodatno unapredi i osiguraju još bolji uslovi za životinje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: