Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je  danas, posle sastanka sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, da se Srbija trudi da unapredi odnose sa Crnom Gorom i da budu neuporedivi bolji nego što su bili.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

“Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da u Beogradu ugostim predsednika Milatovića u njegovoj prvoj zvaničnoj poseti Beogradu kao predsednika CG”, istakao je Vučić u Palati Srbija.

Istakao je da su jučerašnji i današnji sastanci potvrdili da su jačanje bilateralnih odnosa i što tešnja saradnja od ogromne uzajamne koristi.

Razgovarali smo otvoreno o brojnim pitanjima i regionalnim problemima

Predsednik Srbije izjavio je da je sa crnogorskim kolegom razgovarao dugo i otvoreno o mnogim pitanjima na civilizovan način, da se u nečemu nisu saglasili u mnogo tome jesu.

On je nakon sastanka rekao da su razgovarali i o geopolitičkim i regionalnim problemima. 

“Želim da verujem da je moguće da govorimo o nečemu što će značiti iako će biti teško i iako ćemo ići dva koraka napred, jedan unazad, da postupno dođemo do boljih odnosa. Znam da postoje u Crnoj Gori neki koji se trude da podignu strah od Srbije, da je Srbija ta koja nešto traži od Crne Gore. U čemu želite da učestvujete ok, u čemu nećete nemojte, nećemo da tražimo ako ne želite i zadovoljan sam što smo otvoreno razgovarali o mnogim pitanjima, na civilizovan način koji treba da gradi odnose dve zemlje”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Crna Gora će imati dobru poziciju na izložbi Ekspo 2027

Vučić je istakao da je Milatović tokom razgovora zatražio najbolju poziciju za predstavljanje te zemlje pred regionom i svetom na Specijalizovanoj međunarodnoj izložbi Ekspo 2027 koja će se održati u Beogradu i istakao da che će je Crna Gora imati.

Predsednik Srbije je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je u ime Srbije i našeg odbora na čijem je čelu ministar finansija Siniša Mali, obećao da će Crna Gora imati takvu poziciju na beogradskom Ekspu 2027.

“Već sam razgovarao sa ministraom finansija i obećao sam da će Crna Gora dobiri takvu poziciju”, rekao je Vučić.

Navodi o kupovini Prve banke Crne Gore nisu istiniti

Predsednik Srbije izjavio je da su neistiniti navodi da će Banka Poštanske štedionice kupiti Prvu banku iz Crne Gore.

”Kada je reč o kupovini Prve banke, koja je u vlasništvu Đukanovića, od strane Poštanske štedionice, reč je o notornoj neistini. To je i sama Poštanska štedionica, mislim, demantovala. Na takve neistine smo u Srbinji navikli”, rekao je Vučić tokom zajedničke konferencije za medije sa crnogorskim kolegom Jakovom Milatovićem.

Govoreći o mogućnosti uvođenja direktnog platnog prometa između Srbije i Crne Gore, Vučić je rekao da je to važno pitanje i jedna od prepreka u razvoju biznisa i ekonomskih odnosa dve zemlje.
 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: