Podeli vest

Predloženim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja prvi put u naše zakonodavstvo uvode se električni trotineti. Evo kako će zakon, ako ga skupština usvoji, gledati na električne trotinete.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

elektricni-trotinet
Foto: Pixabay

Pomoćnik ministra za bezbednost saobraćaja Mirko Popović kaže da u Srbiji trenutno postoji oko 250.000 trotineta.

On kaže da je Zakonom koji je u skupštinskoj proceduri električni trotinet definisan kao lako električni vozilo.

“Trotinet se sada definiše kao lako elektro vozilo čija je maksimalna snaga elektromotora koji ga pokreće od 0,6 kW, čija najveća konstruktivna brzina ne prelazi 25 km/h i čija masa praznog vozila ne prelazi 35 kg. Sve što je van tih granica neće se smatrati vozilom. Zakonom je inače definisano da sve što se ne smatra voilom ne može se koristiti na javnim saobraćajnim površinama”, pojašnjava Popović za TV Prva.

Inače, lakim električnim vozilom može upravljati lice sa najmanje 14 godina, a ova granica je postavljena imajući u vidu specifičnosti upravljanja tim vozilom zbog nepovoljnih karakteristika vezanih za upravljivost, kažu zakonodavci

Popović kaće da da zakon definiše i površine kojima će trotinet moći da se vozi.

“Površine koje su namenjene za kretanje trotinetaša su biciklističke staze, biciklističke trakei biciklističko-pešačke trake, a ukoliko ne postoji pomenuto moći će da se kreću uz desnu ivicu kolovoza i to na saobraćajnicama gde je brzina ograničena na 30 km/h, osima ako vozač nema 18 godina. U tom slučaju trotinetaš se može kretati saobraćajnicama gde je brzina ograničena na 50 km/h”, kaže Popović.

U zakonu stoji da vozač ne sme prevoziti drugo lice na lakom električnom vozilu.

Vozač lakog električnog vozila mora nositi svetloodbojni prsluk kadase kreće kolovozom.

Izuzetno, vozač lakog električnog vozila mora nositi svetloodbojni prsluk ili biti osvetljen ili označen reflektujućom materijom noću i u uslovima smanjene vidljivosti kada se kreće biciklističkom stazom, odnosno pešačko-biciklističkom stazom.

Zakonom nije definisano, ali Popović zbog bezbednosti, predlaže da trotinetaši biraju biciklističke staze i trake.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: