Podeli vest

Centralni okružni sud ruskog grada Orenburg odredio je pritvor do 18. maja vlasniku bara na koji su se posetioci žalili da propagira LGBT pokret.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Optuženi… je izvršio selekciju dreg kvin umetnika kroz preliminarne razgovore sa kandidatima, odobrio programe nastupa i događaja i obezbedio njihovo održavanje u lokalu, obezbedio foto i video snimanje svih nastupa, a zatim naknadno postavljanje slika i video snimaka događaja koji promovišu netradicionalne seksualne odnose i preferencije u grupi na Telegramu, čime se omogućavam pristup ovim informacijama neograničenom broju ljudi”, navodi se u saopštenju suda.

Ranije je određen pritvor i umetničkom direktoru i upravniku ovog bara, optuženim za krivično delo organizovanja aktivnosti ekstremističke organizacije, prenosi RIA.

Njih je kasnije Rosfinmonitoring, agencije koja ima ovlašćenja da zamrzne bankovne račune ljudi sa liste terorista i ekstremista, uvrstila u tu listu. Rusija je 22. marta dodala Međunarodni LGBT pokret i njegove strukturne jedinice na listu terorista i ekstremista.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: