Podeli vest

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor Bošku S., koji se sumnjiči da je na protestu “Srbija protiv nasilja” 3. juna u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra Vučića, sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Osumnjičenom je pritvor do 30 dana određen, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju u tužilaštvu je izneo svoju odbranu, saopštilo je tada tužilaštvo.

Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta “Srbija protiv nasilja” uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije i pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Navodi se i da je fotografija transparenta i lutke objavljena na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: