Podeli vest

Dunav osiguranje Sportske igre mladih održaće se ove godine deseti put u Srbiji, a gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je rekao da Grad daje punu podršku Igrama i da su one primer odlične saradnje u regionu.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Svečano otvaranje Igara biće 16. juna u 11.00 časova na beogradskom Trgu republike, a tim povodom je organizovana konferencija za medije na kojoj su se obratili predsednik i osnivač Sportskih igara mladih Zdravko Marić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, a prisutni su bili i Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranja, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i Nikola Penić, gradski sekretar za sport i omladinu. Prvi se obratio gradonačelnik Šapić koji je istakao da će Grad Beograd uvek biti podrška Sportskim igrama mladim.

“Sportske igre mladih imaju veliki značaj za region, to je manifestacija koja više od dve decenije okuplja decu i omladinu. Meni je sport bio i ostao sastavni deo života i uvek mi je zadovoljstvo kad mogu da pomognem i doprinesem ovakvim manifestacijama.

Dugo pratim rad Igara, znam za njih odavno, u pitanju je jedna izvrsna stvar, kako za pospešivanje mladih da se bave sportom, tako i za regionalne odnose na ovim prostorima koji su uvek na nekom ispitu. Igre imaju vešestruku korist i mogu da potvrdim da će Grad Beograd uvek nastaviti da pomaže i podržava Sportske igre mladih.

Drago mi je da je već 10 godina i Srbija sastavni deo Igara, da je Dunav osiguranje ozbiljan i važan partner, da organizatori sve rade na jedan izuzetan način. Nadam se da će ovim primerom vašim da krene saradnja i u drugim oblastima, mi ovde moramo da živimo jedni sa drugima, da se poštujemo i pomažemo.

Želim puno sreće Igrama u daljem radu i možete uvek da računate na nas”, rekao je Šapić. Predsednik i osnivač Sportskih igara mladih Zdravko Marić se posebno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

“Uvek se osećam lepo u Srbiji i u Beogradu. Hvala čelnim ljudima Beograda što su prepoznali da se igre za desetu godinu otvore baš ovde. Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što nas podržavaju od prvog dana. Želimo da ostavimo pozitivan primer saradnje generacijama koje dolaze.

Od osnivanja do danas, u Igrama je učestvovalo više od 2.500.000 učesnika, na to smo veoma ponosni. Pet godina uzastopno smo najbrojnija manifestacija ovakvog tipa u Evropi. Ponosni smo što je za decu sve besplatno, kao i na edukativni karakter Igara. Želim da naglasim da smo na inicijativu Dunav osiguranja već na startu ovogodišne sezone krenuli sa jednom novom kampanjom ‘Pružam ruku, ne podmećem nogu’, a njen cilj je da u ovo vreme, kad ima mnogo vršnjačkog nasilja, da deci ukažemo koliko je bitno da podržavaju jedni druge u svakom segmentu. Posebno želim da se zahvalim novim sponozorima, jedan je Medikal Inovejš Solušns, a drugi Milenijum tim”, istakao je u obraćanju Marić.

Sportske igre mladih su sportsko-edukativni projekat za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Održavaju se u kontinuitetu od 1996. godine. Ove godine održavaju se 27. Sportske igre mladih u Hrvatskoj, 13. godina u Bosni i Hercegovini, a Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Srbiji slave jubilej, 10 godina druženja sa decom. Igre su postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi i priznate su od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Visoki pokrovitelji Igara u Srbiji su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije. Podršku aktivnostima koje se sprovode u Srbiji daju i Ministarstvo prosvete, Ministarstvo sporta, Olimpijski komitet Srbije, Fudbalski savez Srbije, Košarkaški saveza Srbije, Rukometni savez Srbije, a Sportske igre mladih su i u članstvu Sportskog saveza Srbije i Saveza za školski sport Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: