Podeli vest

Klimatske promene ugrožavaju 70 odsto globalne radne snage, navodi se u danas objavljenom izveštaju agencije Ujedinjenih nacija (UN), Međunarodne organizacije rada (ILO).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ujedinjen nacije
Foto: Shutterstock

Izveštaj navodi da klimatske promene već ozbiljno utiču na bezbednost i zdravlje radnika u svim regionima sveta, ističe se u saopštenju na sajtu ILO.

Međunarodna organizacija rada naglašava da će više od 2,4 milijarde radnika na celom svetu u nekom trenutku tokom svog rada verovatno raditi na previsokoj temperaturi.

Ako ovaj broj predstavimo kao udeo u u globalnoj radnoj snazi od 3,4 milijarde radnika, zaključujemo da je ugroženo 70,9 odsto globalne radne snage, dodaje se u izveštaju.

Svake godine u svetu umre skoro 19.000 ljudi na radu zbog prevelike vrućine.

Negativan uticaj klimatskih promena na radnike, međutim, nije ograničen na izlaganje visokoj temperaturi, već može da prouzrokuje i niz drugih zdravstvenih problema zbog zagađenja vazduha, izlaganja štetnom UV zračenju ili uticaja pestcida, ističe agencija UN.

Klimatske promene mogu da utiču i na razvoj raka, kardiovaskularnih i respiratornih bolesti, da podstaknu disfunkciju bubrega i dovedu do problema sa mentalnim zdravljem, zaključuje se u izveštaju Međunarodne organizacije rada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ