U Specijalnom sudu u Beogradu danas su optuženi pripadnici organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića završili sa iznošenjem odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belivuk
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Njih Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti njih za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Predsednica sudskog veća Vinka Behara danas je na predlog advokata odbrane ukinula pritvor optuženima Borisu Karapandziću, Filipu Ivanovskom, Vladi Georgijevu i Milošu Lukiću Selaku.

Takođe, Behara je Ivanovskom, Georgijevu i Lukiću Selaku odredila zabranu napuštanja boravišta uz obavezno javljanje u nadležnu Policijsku stanicu na svakih 15 dana.

Na početku današnjeg suđenja Behara je rekla prisutnima da svedoci-okrivljeni danas neće iznositi svoju odbranu, već na sledećem suđenju.

Optuzeni Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vladimir Dimitrijević, Dragan Mitrović i Sead Rešović danas su negirali krivicu, dok je Vojislav Ðorđević rekao da ima glavobolju i da će odbranu izneti na sledećem suđenju.

Aleksa Stošić je rekao da će odbranu izneti kada čuje šta svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima da kaže, nakon čega su advokati odbrane zatražili ukidanje pritvora za svoje branjenike.

Naime, advokati su zatražili da se 14 okrivljenih pusti iz pritvora, a tužilac je rekao da je saglasan da se samo Karapandziću ukine pritvor.

Sudija je zakazala sledeća ročišta za 7,8. i 10. novembar, kada svedoci-okrivljeni treba da iznesu svoju odbranu.

Nakon suđenja advokat Ivana Ostojić je poručila da je sud doneo ispravnu odluku ukinuvši pritvor njenom branjeniku Karapandziću, dodajući da je njemu jedinom ukinut pritvor bez zamene blažom merom.

Ostojić je istakla da za Krapandzića očekuje oslobađajuću presudu, s obzirom na to da, kako kaže, ne postoji dokaz da je on počinio bilo koje krivično delo, a njemu se na teret stavlja samo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Glavni pretres ovoj grupi počeo je u ponedeljak kada je javnost prvi put prisustvovala suđenju, pošto je pripremno ročište, koje je počelo u martu, bilo zatvoreno za javnost.

U toku ove nedelje održana su četiri ročišta na kojima su svi optuženi negirali izvršenje krivičnih dela, dok su se neki izjasnili da će detaljnu odbranu izneti nakon svedoka-okrivljenih Bojana Hrvatina, Nikole Spasojević i Srđana Lalića.

Optužnicom se okrivljeni terete da su pod paravanom navijačke grupe “Principi” napravili organizovanu kriminalnu grupu u kojoj su vođe (Belivuk i Miljković) odlučivali ko će biti ubijen.

Sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su Hrvatin, Spasojević i Lalić, koji su pristali da za blažu kaznu zatvora pričaju o zločinima koje je počinila grupa.

Po završetku suđenja Hrvatinu će biti izrečena kazna zatvora od 15 godina, Spasojeviću od 14 godina i Laliću od 18 godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: