Podeli vest

Ukrajina je saopštila da su ukrajinske snage uhvatile “u zamku” ruske trupe u okolini Bahmuta, gde ukrajinske trupe osvajaju položaje u sklopu kontraofanzive.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Libkos, file

Prema ruskim izveštajima, moskovske snage su odbile i zaustavile ukrajinsko napredovanje na istoku i jugu zemlje.

“Bahmut. Neprijatelj je uhvaćen u zamku”, napisao je na Telegramu komandant kopnene vojske Ukrajine general Oleksandr Sirski. Sirski je naveo da je Bahmut potpuno pod ukrajinskom vatrom i da se ruske snage potiskuju sa svojih položaja, preneo je Rojters.

Ukrajinski brigadni general Oleksandr Tarnavski napisao je da su ruske snage na južnom frontu izgubile oko stotinu vojnika tokom 24 sata. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je prethodno da kontraofanziva napreduje sporije nego što se očekivalo.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage odbile ukrajinske napade u tri dela Donjecke oblasti, uključujući Kliščivku, žarište sukoba poslednjih dana u blizini Bahmuta.

Ministarstvo je takođe navelo da su ruske snage osujetile ukrajinske napade na jugu, uključujući u blizini sela Rivnopil, za koje su ukrajinske snage rekle da su ga zauzele pre dve sedmice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: