Podeli vest

Od početka godine bilo je više od 9.400 požara i više od 11.000 intervencija, što je znatno više nego prethodnih godina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Iz sektora za vanredne situacije upozoravaju da je važno da isključite uređaje pre izlaska iz kuće, posebno ako odlazite na odmor.

Ono što preporučuje Luka Čaušić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a je da proverite da li dolazi do zagrevanja kablova ili bilo kog uređaja.

To je kako navodi, znak upozorenja da treba proveriti taj uređaj, ali pre svega instalacije.

Do pregrijavanja dolazi kada se žica ili električni uređaj previše zagejju. Kada stvari postanu prevruće, počnu se topiti i žice počinju biti izložene. Ako se dovoljno zagreje, može izazvati vatru na kontaktu poput usijanog metala koji dodiruje list papira.

Zbog toga pregrijavanje može biti problem.

Kako biste spriječili da dođe do stvaranja iskre ili pregrijavanja električnih žica, trebali biste imati redovno održavanje i testiranje električnih instalacija, naročito ukoliko su u pitanju stariji objekti sa lošom izolacijom i tome slično.

Prevencija je uvek prvi korak u svim slučajevima. Kako biste spriječili da požar u kući izazove tešku štetu, zaista je važno povremeno proveravati instalacije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: