Nova ministarka zdravlja Danica Grujičić istakla je da su sve bebe bezbedne i van životne opasnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

grujičić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

 U Ginekološko-akušerskoj klinici “Narodni front” u Beogradu, 600 beba, rođenih u periodu od 16. septembra do 17. oktobra, umesto BSŽ vakcine dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je danas nova ministarka zdravlja Danica Grujičić, ističući da su sve bebe bezbedne i van životne opasnosti.

Grujičić je prvog radnog dana na mestu ministarke započela proveru zdravstvenih ustanova, i saopštila javnosti da je 600 beba u GAK “Narodni front” dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

“Deca su bezbedna. Ta vakcina se daje do 12 meseci. Nismo zakasnili, i svakako će sva deca primiti vakcinu na vreme”, istakla je Grujičić.

Navela je da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere.

“Greška se desila na nivou jedne osobe, apotekarka je pogrešila. Preduzete su sve mere, napravljen je spisak sve dece, a Institut ”Batut” je obavestio roditelje. Deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u Narodnom frontu, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja”, rekla je Grujučić.

Ona je navela i da je je direktor “Narodnog fronta”, profesor dr Željko Miković ponudio ostavku, ali ona, kaže, o tome ne želi ni da razgovara.

“Samo, molim, bez panike. Deca nisu dobila ništa loše, već fiziološki rastvor. Sve može da se vidi na sajtu ”Narodnog fronta””, dodala je Grujičić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: