Podeli vest

Kosovska policija upala je u srpsku kuću u selu Babudovica u opštini Zubin Potok.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

Specijalne jedinice kosovske policije upale su danas u srpsku kuću u selu Babudovica u opštini Zubin Potok, a tim povodom Kancelarija za KiM ocenila je da je očigledno da su se albanski političari u Prištini uplašili sloge koju su pokazali predstavnici Srba sa KiM na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

“Upad specijalaca ROSU u srpsku kuću u selu Babudovica, u opštini Zubin Potok, baš na Veliki Petak, nastavak je maltretiranja srpskog naroda koji je po pravilu meta Prištine baš na velike pravoslavne praznike. Zašto je Kosovska policija čekala baš Veliki Petak da bi sprovodila svoju akciju?”, upitala je Kancelarija za KiM u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM navode da nije slučajno Priština izabrala ovaj značajan pravoslavni dan “da trenira mišiće i unosi nemir i zabrinutost među Srbe i to baš na severu KiM”.

“Očigledno je da su se albanski političari u Prištini uplašili sloge koju su pokazali predstavnici Srba sa KiM na sastanku sa predsednikom Vučićem, gde su se jasno usaglasili da će biti jedinstveni i čvrsti u nameri da ostanu na svojim vekovnim ognjištima, a srpski narod dobio snažnu podršku svoje države”, navodi se u saopštenju.

Kako se napominje, akcija sa dugim cevima koju je Priština sprovela, a koja je s namerom ciljana na Veliki Petak, pokazuje da srpski narod na KiM ne može u miru da obeleži ni svoje verske praznike.

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije izvršili su pretres u domaćinstvu Radisavljevića u selu Babudovica, a detalji akcije za sada nisu poznati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ