Podeli vest

Upotreba kokaina u nekim gradovima Velike Britanije porasla je za četvrtinu za samo godinu dana, saopštila je Nacionalna agencija za kriminal (NCA) pozivajući se na rezultate analiza otpadnih voda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

droga
Foto: Pixabay ilustracija

Generalni direktor agencije Grem Bigar otkrio je da ova ustanova sada rutinski sprovodi preglede otpadnih voda kako bi dobila jasniju predstavu o obimu upotrebe droga, prenosi Tajms.

“To je bio mnogo bolji način da se proceni količina i vrsta droga koje se konzumiraju”, rekao je on. Agencija se u prošlosti oslanjala na ankete i procene na osnovu količine zaplenjene droge. Analiza hemijskog sastava otpadnih voda se sprovodi u brojnim gradovima uključujući London, Birmingem, Mančester i Liverpul.

Bigar, koji je izneo godišnju procenu agencije o pretnjama od kriminala u Velikoj Britaniji, rekao je da analiza otpadnih voda “sugeriše da se upotreba kokaina u nekim oblastima povećala za 25 odsto”.

Cena kokaina je prošle godine bila relativno niska zbog prezasićenosti tržišta i velike ponude, što bi moglo da objasni i veliki porast upotrebe kokaina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.