Podeli vest

Bivši direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Dejvid Petreus uputio je danas upozorenje Zapadnim zemljama da se probude jer će ruski predsednik Vladimir Putin ratovati sa NATO ako pobedi u ratu u Ukrajini.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

putin
Foto:Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/File

“On je bio veoma jasan i mislim da je jasno, gledajući unazad, da je trebalo da slušamo tog pojedinca (Putina). On nam govori ono u šta veruje”, rekao je Petreus u intervjuu za San.

Da bi pobedio Putina, istakao je Petreus, Zapad mora da učini sve što je moguće da bi pomogao Ukrajini. “Ukrajinski rat bi mogao da se proširi u regionu ako Putin uspe u Ukrajini.

On neće biti zadovoljan time da se zaustavli u Ukrajini. Moldavija bi očigledno bila sledeća, a posle to može biti Litvanija ili jedna od baltičkih država”, naveo je Petreus.

On je ocenio da je ključ za pobedu Ukrajine brzo povećanje broja vojnika i vojne moći uz pomoć njenih Zapadnih saveznika.

“Stvarnost je teška i to je dodatni razlog zašto treba da učinimo sve što možemo da pomogne Ukrajini na svaki mogući način”, kazao je Petreus.

On je dodao da Ukrajina takođe mora da napravi velike tehnološke napretke, podsećajući na njen uspeh u poražavanju ruske flote u Crnom moru.

“Imajte na umu da su oni (Ukrajinci) učinili ono što su učinili u Crnom moru, ne uz pomoć brodova ili mornara, već dronova. Pomorski dronovi, vazdušni dronovi i protivbrodske rakete su im omogućili da potope trećinu flote u Crnom moru”, naveo je Petreus.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: