Podeli vest

USPRS zahteva da se prosvetnim radnicima dodeli status službenog lica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ŠKOLA
Foto: Pixabay

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je da će u četvrtak,1. decembra biti obustavljenja nastava u 820 škola članica te Unije, kao i da će prosvetari u 46 gradova širom zemlje tog dana održati protestni skup, zbog nasilja u školama.

USPRS zahteva da se prosvetnim radnicima dodeli status službenog lica.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković rekla je da je odluka o obustavi nastave u školama izraz bunta i otpora nasilju u školama, kao i ostalim manjkavostima u obrazovnom sistemu.

Janković na konferenciji za medije ispred Vlade Srbije rekla da occekuje da che nakon obustave rada u školama i protestnih skupova ministar prosvete Branko Ružić shvati težinu problema i da potrebu da uspostave zajedničku saradnju u rešavanju problema prosvetara i dece.

Predsednik unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Zvonimir Jović naveo je da bi status službenog lica zaštitio zaposlene u školama od napada učenika i roditelja.

Objasnio je da bi takav status podrazumevao i obaveze zaposlenih, te da bi se eventualni prekršaj prosvetnih radnika sankcionisao kao krivično delo.

“Status službenog lica koji mi zahtevamo donosi veću zaštitu zaposlenih u školama od napada dece, roditelja i veću sigurnost prosvetnim radnicima. Potrebno je pronaći meru u kojoj će taj status biti primenjen u našoj zemlji i sproveden u školama”, kazao je Jović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…