Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, otvarajući međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ da ovaj događaj pokazuje da možemo da budemo deo sveta, ali i da budemo bolji od toga

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUČIĆ
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, otvarajući međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu, da je po onome što je urađeno region „Otvorenog Balkana“ pokazao da možemo ne samo da budemo deo sveta, već i da u mnogo čemu možemo da se takmičimo i budemo bolji u različitim sferama društvenog života.

Poručio je da danas može da se vidi koliko je „Otvoreni Balkan” važna i otvorena inicijativa, u kojoj bi želeo da budu svi oni koji mogu sebi u njoj da pronađu mesto.

„Danas je za nas veliki i poseban dan. Čini mi se da nema čoveka na ovom sajmu koji nije nasmejan. Ovo smo uradili zajedno. I pošto poznajem po malo i Dritana(Abazovića), Edija(Ramu), Dimitra (Kovačevskog) i Anu(Brnabić), veći sam vinopija od njih. Obilazio sam evropske sajmove, a išao sam tako i na Vinitali i sajam u Nemačkoj, i malo gde je ovako napravljeno i uređeno kako je ovde“, poručio je on.

Vučić je kazao da imaju čime da se ponosi.

„Po ovome što smo uradili zajedno pokazali smo da možemo ne samo da budemo deo sveta, već i da u mnogo čemu možemo da se takmičimo i budemo bolji u različitim sferama društvenog života“, istakao je on.

Vučić je izrazio zadovoljštvo, što je, i pored činjenice da je septembar težak za vinare, Sajam u Beogradu okupio gotovo sve vinare iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Italiije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, i mnogih drugih zemalja.

Naveo je da su na sajmu okupljeni izlagaci iz 22 zemlje, a da na Sajmu učestvuju predstvanici više od 40 zemalja, što, konstatovao je, nije mala stvar.

Pozvao je građane Beograda i Srbije da dođu od danas posle podne do nedelje da probaju najbolja vina iz regiona i sveta.

„Danas su Beograd i Otvoreni Balkan“ svetska prestonica vina i otvorenog srca pozdravljamo goste. Dobrodošli majstori podruma, distributeri,… I danas možete da vidite koliko je „Otvoreni Balkan“ važna i otvorena inicijativa, u kojoj želimo da vidimo sve koji mogu sebi mesto u njoj da pronađu“, naglasio je on.

Sajam vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana”, koji traje do 4. septembra za posetioce će biti otvoren danas od 16.00 sati do 20.00 sati, a pojedinačna ulaznica za ovu manifestaciju košta 500 dinara, dok je grupna karta 400 dinara.

Kapije sajma za sve zainteresovane biće otvorene sutra i prekosutra od 12 do 20 sati, dok će u nedelju, poslednjeg dana sajma, radon vreme biti od 12 do 19 sati.

Grupna karta za Sajam vina važi za minimum 20 osoba.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: