Podeli vest

Uzorci kose trojice američkih predsednika biće lansirani u duboki svemir kasnije ovog meseca, piše “Hjuston Kronikl”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay


Prema navodima lista, reč je o uzorcima kose Džona F. Kenedija, Dvajta Ajzenhauera i Džordža Vašingtona koji će bii na letu upućenom ka dubokom svemiru.


Misiju će organizovati “Celestis”, kompanija specijalizovana za slanje u svemir kremiranih posmrtnih ostataka i uzoraka DNK.
“Apsolutno je izvodljivo, sa naučne tačke gledišta, da budući istraživači mogu da pronađu ovu leteću kapsulu i prouče šta je u njoj. Smatramo da time odajemo priznanje trojici predsednika”, rekao je predsednik kompanije Kolbi Jangblad.


Pored uzoraka kose nekadašnjih predsednika SAD, na letu će biti i pepeo kreatora serije “Zvezdane staze” Džina Rodenberija, njegove supruge Majel Baret Rodenberi i DNK uzorak njihovog sina.


“Veoma smo zadovoljni što ćemo ovom misijom ispunili obećanje koje sam dao Majel Baret Rodenberi 1997. godine, da ćemo jednog dana zajedno sa njom i njenim suprugom, kreatorom ‘Zvezdanih staza’ Džinom Rodenberijem, leteti memorijalnim letom u duboki svemir”, rekao je izvršni direktor kompanije Čarls Čafer.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: