Podeli vest

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da je Veterinarska inspekcija naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda, čak 22 falsifikata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Kako se navodi, laboratorija koja je radila pomenute analize meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole, pa ove rezultate treba uzeti sa rezervom, a nakon dobijenih rezultata vanrednih kontrola ministarstvo će objaviti nalaze.

“U redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode u medijima”, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo poljoprivrede dodaje da je istina da je u prošlosti bilo problema zbog pojave falsifikata na tržištu meda u Srbiji, ali da je zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, to smanjeno na najmanju moguću meru.

“Cilj nam je da potrošačima obezbedimo bezbedne i kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu”, navodi se.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…