Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noći, evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Republike Srbije, a trenutno je na snazi ukupno 37 vanrednih situacija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JOVAN NIKOLIĆ/

Na području Sokobanje evakuisano je ukupno 25 osoba iz mesta Jabukar i Čair, dok je u naselju Palilula u Kragujevcu evakuisano 14 osoba, od čega je jedno dete, saopštio je MUP.

U selu Trnava kod Jagodine evakuisane su 22 osobe, dve osobe su izvučene iz Velike Vrbnice kod Kruševca iz poplavljenog automobila, a četiri osobe su izvučene iz mesta Vrdula i Bapsko polje kod Kraljeva.

Takođe, u selu Tulare kod Prokuplja evakusiane su tri osobe, a u mestima Viča, Kučići i Mršnici kod Čačka još pet osoba. Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim navedenim mestima.

Od 26. maja, kad su počele obilnije padavine na teritoriji Republike Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na 603 intervencije sa ukupno 1.300 vatrogasaca-spasilaca sa 642 vozila i 632 pumpe i 55 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodin sa 17 vozila i 22 čamca, dodaje se u saopštenju.

Reka odnela most u Adranima kod Kraljeva, u prekidu saobraćaj ka Čačku

Most u Adranima kod Kraljeva odnela je reka Makva, a saobraćaj na Ibarskoj magistrali prema Čačku je u prekidu, javlja dopisnik Tanjuga. Nekoliko kuća je pod vodom, kao i dva privatna preduzeća “Gir” i “Virdžinija”. Zatvoren je put Grdica-Oplanici zbog izlivanja Zapadne Morave. Prethodnih dana obilne padavine nanele su veliku štetu i na seoskom području Kraljeva, gde su ugrožena Potkotlenička sela. Najviše štete naneto je selu Obrva, gde je uništeno 300 hektara poljoprivrednog zemljišta, a u još 10 sela uništena je putna infrastruktura.

Putevi Rekovac-Trstenik i Mrčajevci-Kraljevo kod mesta Adrani, ovog jutra su neprohodni zbog velike količine padavina, saopštilo je Javno preduće “Putevi Srbije”.

Kako se navodi, obilaznim opštinskim putem preko sela Miloča i Sirča stiže se do Kraljeva. Putevi koji su bili neprohodni, Kraljevo – Čačak, kod mesta Drakčići i Samaila, Kaona – Drakčići, kod mesta Roćevići i Vrdila, kao i na deonici Stanovo – Veliko Polje, sada su ponovo u funkciji, ali je na njima potrebna veća opreznost i sporija vožnja, dodaju “Putevi Srbije”.

Auto-moto savez Srbije saopštio je da obilne padavine i danas mogu donositi zastoje i vanredne prekide u saobraćaju, a posebno u onom drugom delu dana kada se za mnoge radna nedelja završava, a saobraćaj pojačava. Veću količina padavina meterolozi očekuju u istočnim, centralnim i jugoistočnim krajevima Srbije, što na putevima u ovim područjima, a posebno u planinske predele, pored reka i kroz useka, gde može biti odrona i bujičnih izlivanja vode, zato vozači treba da budu spremni da u svakom trenutku reaguju na nepredviđene opasnosti.

Nepresetani rad putara i slabljenje padavina u severnim, centralnim i zapadnim delovima doprinosi boljoj prohodnost državnih puteva prvog i drugog reda, međutim i pored toga postoji manji broj lokalnih, opšinskih puteva na području Kraljeva, Čačka, Jagodine i Trstenika na kojima je saobraćaj odvija otežano ili je trenutno u prekidu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: