Podeli vest

Pijanista Vasil Hadžimanov sa svojim bendom objavio je osmi studijski album “Keyf”, čija će koncertna promocija biti održana 11. oktobra u beogradskom klubu BitefArtCafe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

klavir
Foto: Pixabay

Nova muzika u izdanju diskografskih kuća “Jugoton” se nalazi na svim digitalnim platformama, i na CD formatu, a promocija je zakazana i za 26. septembar u Zagrebu (Hrvatska).

Vasil Hadžimanov Band mnogi smatraju za jedan od najuticajnijih i najuspešnijih džez fjužn sastava na ovim prostorima i mnogo šire, na čitavom Balkanu.

Grupa uvek oduševljava publiku svojim jedinstvenim zvukom i posebnom snažnom energijom, a njihov novi album jednom donosi interesantne muzičke goste, inovativne aranžmane, autentičnu zvučnu estetiku, i kreativne eksperimente sa različitim muzičkim stilovima i ritmovima. Album “Keyf” kao njihov osmi album, sadrži devet pesama čiju produkciju potpisuju Vasil Hadžimanov, Marko Perić i Toni Kitanovski, a objavljen je u digitalnom i CD format Snimanje i produkciju albuma su podržali GDi For The Arts i “Croatia Records”.

“Numere poput naslovne “Keyf”, ali i “Gypsy”, “Afghan Samba”, “Helidoro’s Recipe” te “Mente Pura” podsećaju sve ljubitelje dobre muzike zašto Vasil Hadžimanov Band izvodi svoju muziku na pozornicama širom sveta i zašto je upravo njihova muzika u Srbiji proglašena umetničkim delom od nacionalnog značaja, navode iz diskografskih kuća “Jugoton”. Muzičar Vasil Hadžimanov je umetnik jedinstvenog senzibiliteta. Kao etno džez pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog autentična je artistička pojava na regionalnoj džez sceni.

Pijanistra u sebi nosi deo svojih predaka koji su, svako na svoj način, obeležili muzičke prostore Balkana u neraskidiv niz čuvara, interpretatora i novih tumača tradicije. Vasil nosi bogato iskustvo folklora koji je, prema njegovim rečima “muzika koje se ne treba stideti već je, naprotiv treba podržati i dati joj više prostora”.

Povodom novog albuma, i Hadžimanov se oglasio na društvenim mrežama gde se iskreno zahvalio “GDI For the Arts” na podršci, njihovoj novoj izdavačkoj kući “Croatia Records” i Nataliji Cajić ispred “Jugotona” – srpskom ogranku “Croatia Records”, kao i SAE Institutu na snimanju i montaži elektronskog press kit-a. “Posebno hvala ide svim onim prekrasnim ljudima koji su omogućili da se ovaj album desi: stari članovi benda Bojan Ivković i Branko Trijić, naši producenti Marko Perić i Toni Kitanovski, naši posebni gosti Marta Hadžimanov, Ljubomir Milanović, Aleksandar Petrov, Gazmend Berisha i opet Toni Kitanovski.

Tu su i naš novi članovi benda Rastko Obradović i Ratko Dautovski koji će ovaj materijal izvoditi zajedno sa Miroslavom Tovircem i Viktorom Filipovskim i mojom malenkošću”, zapisao je Hadžimanov na Facebook nalogu. Etno džez pijanista je izdvojio i druge saradnike u svom timu: Dušan Ivanišević i Future Nature Sound – studio, Aleksandar Popović – za dizajn, te otkrio da su novi album snimali u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine i Kulturnom centru Pančevo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: