Podeli vest

Američka CIA je još prošlog juna pomoću jedne evropske špijunske agencije saznala da šestorica pripadnika ukrajinskih specijalnih snaga namerava da digne u vazduh gasovod Severni tok, koji je služio za transport prirodnog gasa severnim morem iz Rusije do Nemačke, preneo je danas Vašington Post pozivajući se na podatke koji su procureli na internet.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

cia
Foto: Shutterstock

”Već smo razgovarali o podacima koje imamo o mogućoj umešanosti Anglosaksonaca u ovaj teroristički napad na međunarodnu energetsku infrastrukturu”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je dodao da ostale detalje treba otkriti u toku ”transparentne međunarodne istrage”, i istakao da se takva istraga ne odvija i da ruskoj strani nije dozvoljeno da se pridruži bilo kakvom pokušaju istrage, prenosi Rojters.

Do eksplozija na gasovodu Severni tok došlo je krajem septembra prošle godine, u ekonomskim zonama Švedske i Danske, koje su navele da su eksplozije bile namerne, ali da tek treba da se utvrdi ko je odgovoran. Od tada, te dve zemlje i Nemačka vode istragu. Vašington i NATO ocenili su eksplozije kao ”čin sabotaže”.

Moskva je, s druge strane, optužila istražitelje da odugovlače i prikrivaju ko stoji iza


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: