Podeli vest

Studenti Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su se ispred opštine Zvečan i kordona Kfora pojavili sa majicama na kojima piše “Izadji mala”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO:TANJUG STR

Na taj način oni su poslali poruku i poziv lažnim gradonačelnicima i specijalcima Kurtijeve Kosovske policije koji već 11 dana protivpravno i nasilno blokiraju opštinu, da napuste ovu instituciju, javlja dopisnik Tanjuga. Istovremeno oni su otpevali i nezvaničnu himnu protesta “Izadji mala”.

U ime studenata, okupljenima se obratila Margareta Smiljanić koja je rekla da trenutna situacija iziskuje ujedinjenje, odgovornost ali i podršku koja je potrebna našim sugrađanima u Kosovskoj Mitrovici i na severu KiM.

“Mislim da ovi mladi ljudi koji su oko nas pokazuju jednu dobru lekciju svima nama a to je kako je kako je boriti se za svoj opstanak ali i ostanak svog naroda. Svima nama je potrebna kuća u kojoj živimo ali samo porodica uz podršku stvara dom. Ja hoću danas da vam kažem da su studenti tu i da vam pružaju podršku da vaš dom odbranite, da ostanete u svojim kućama i da smo uvek tu za vas”, rekla je ona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: