Podeli vest

Besplatni pregledi mladeža biće organizovani od danas do 1. juna u 13 gradova Srbije, uz podršku Udruženja dermatovenerologa Srbije, u cilju da se podigne svest građana o važnosti zaštite od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto:Eucerin

Redovni pregledi i samopregledi su ključni korak u prevenciji melanoma, najopasnijeg oblika raka kože, navodi se u saopštenju.

Takođe, ako se otkrije na vreme, izlečenje je moguće u čak 99 odsto slučajeva. Prošle godine je u okviru istog projekta obavljeno oko 2.000 pregleda u šest gradova Srbije, otkriveno je 85 sumnjivih mladeža, a pacijenti su dobili preporuke za dalje lečenje.

U Srbiji se godišnje otkrije više od 700 novih slučajeva, od toga samo 20 odsto u ranom stadijumu, zbog čega je važno razvijati svest o neophodnosti redovnih pregleda, ali i zaštite od UV zračenja.

Prošle godine je u okviru istog projekta obavljeno oko 2.000 pregleda u šest gradova Srbije, otkriveno je 85 sumnjivih mladeža, a pacijenti su dobili preporuke za dalje lečenje.

Pregledi se organizuju uz podršku dermokozmetičkog brenda La Roche-Posay, u okviru kampanje “Spasite svoju kožu”.

Dermatolozi će od 23. maja do 1. juna biti na raspolaganju građanima u Beogradu, Novom Sadu, Kladovu, Srbobranu, Boru, Topoli, Aleksincu, Bajinoj Bašti, Topoli, Pirotu, Sjenici, Vrnjačkoj Banji i Leskovcu. To je prilika da bez lekarskog uputa dobiju savete i stručno mišljenje o promenama na koži, navodi se u saopštenju La Roche- Posay.

Dermatološke preglede mladeža moguće je obaviti besplatno od devet do 20 časova, a pauze su od 11.30 do 12.00 časova i od 17.30 do 18.00 časova na sledećim lokacijama: 23. i 24. maja u Beogradu, plato ispred Hrama Svetog Save, 29. maj u Bajinoj Bašti na Trgu Dušana Jerkovića, 25. maja u Novom Sadu na Trgu republike, 29. maja u Nišu na Trgu Stevana Sremca, 25. maja u Kladovu, plato ispred Gradske bolnice i Zdravstvenog centra, 30. maja u Sjenici u Gradskom parku, 27. maja u Srbobranu na Trgu republike, 30. maja u Pirotu na Centralnom trgu, 27. maja u Boru, plato ispred Doma kulture.

Takođe, 28. maja u Topoli na Pešačkoj zoni, 1. juna u Vrnjačkoj banji, kod Vrapca, 28. maja u Aleksincu, plato ispred Centra za kulturu i umetnost i 1. juna u Leskovcu na Gradskom trgu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: