Dodela Oskara, 94. po redu, po srednjoevropskom vremenu biće emitovana u noći između nedelje i ponedeljka

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

oskar
Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Ovogodišnja 94. ceremonija dodela prestižne filmske nagrade Oskar biće održana večeras u Dolbi Teatru u Los Anđelesu.

Ceremoniju dodele najprestižnije nagrade vodiće Redžina Hol, Ejmi Šumer i Vanda Sajks.

Početak ceremonije zakazan je za 20 sati po pacifičkom vremenu, a po srednjoevrpskom vremenu odvijaće se u noći sa nedelje na ponedeljak.

Film “Šape pasje” (The Power of the Dog) Džejn Kempion, sa Benediktom Kamberbačem u glavnom ulozi, ima 12 nominacija, prati ga “Dina” sa 10, a slede “Belfast” i “Priča sa zapadne strane sa po sedam.

U kategoriji za najbolji film nominovani su: ””Kralj Ričard” u režiji Reinalda Markusa Grina, ””Priča sa zapadne strane” Stivena Spilberga, ””Ne gledaj gore” Adama Mekeja, ””CODA“ Šian Heder, ””Belfast” u režiji Keneta Brane, “Šape pasje” rediteljke Džejn Kempion, ””Ulica noćnih mora” Giljerma del Tora, ””Dina“ Denisa Vilneva, ””Licorice Piža” Pola Tomasa Andersena i kao najbolje ocenjeni film prema mišljenju gledalaca ””Drive My Car” u režiji Rjusuke Hamagučija.

U kategoriji za najbolju glumicu nominovane su: Džesika Čestejn – ””Oči Temi Fej”, Olivija Kolman u filmu “Mračna kći”, Penelope Kruz za ulogu u ””Paralelne majke”, Nikol Kidman u “Being the Ricardos” i Kristen Stjuart za ulogu princeze Dajane u filmu ””Spenser”.

U kategoriji za najboljeg glumca našli su se: Havier Bardem u filmu ””Being the Ricardos”, Benedikt Kamberbač za ulogu u filmu ””Šape pasje”, Endru Garfild koji igra u ostvarenju ””tick, tick… BOOM!”, zatim Vil Smit u””Kralju Ričardu” i Denzel Vošington za ulogu u ””Tragediji Magbeta”.

U kategoriji za najboljeg reditelja bore se Kenet Brana za film ””Belfast”, Pol Tomas Anderson s filmom ””Licorice Piža”, Džejn Kempion koja je režirala ””Šape pasje”, Rjusuke Hamaguči sa ””Drive My Car“ kao i Stiven Spilberg sa ””Pričom sa zapadne strane”.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: