Podeli vest

Britansko ministarstvo odbrane namerava da potroši 405 miliona funti, odnosno oko 524 miliona evra za modernizaciju sistema protivvazdušne odbrane “Si Vajper”, kojim su snage britanske kraljevske mornarice gađale bespilotne letelice Huta u Crvenom moru, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

britanija
Foto: Shutterstock

Ugovor o unapređenju tog britanskog sistema PVO, koji će, kako se navodi, dobiti rakete sa novim bojevim glavama i softver za suzbijanje pretnje balističkim projektilima, sklopljen je sa britanskim odeljenjem koncerna za proizvodnju raketnih sistema MBDA, koji je u vlasništvu Erbasa, BAE Sistema i Leonarda, prenosi Rojters.


“Kako se situacija na Bliskom istoku pogoršava, od vitalnog je značaja da se prilagodimo, kako bismo sačuvali bezbednost Ujedinjenog kraljevstva, naših saveznika i partnera”, naveo je britanski ministar odbrane Grant Šaps u saopštenju.


SAD i Velika Britanija počele su 12. januara da izvode udare na položaje jemenske pobunjeničke grupe Huti, kao i da obaraju bespilotne letelice i projektile koje je taj pobunjenički pokret ispaljuje na komercijalne brodove u Crvenom moru, u znak podrške palestinskom pokretu Hamas u ratu sa Izraelom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ