Podeli vest

Američki proizvođač električnih vozila (EV) Tesla otpustiće više od 10 odsto svoje globalne radne snage, navedeno je u internom dopisu kompanije u koji je Rojters imao uvid.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO FILE,Ebrahim Noroozi (STF)/Tanjug

Dok pripremamo kompaniju za našu sledeću fazu rasta, izuzetno je važno da sagledamo svaki aspekt kompanije radi smanjenja troškova i povećanja produktivnosti”, naveo je u dopisu izvršni direktor Tesle Ilon Mask.

On je istakao da je Tesla nakon analize troškova donela “tešku odluku” da smanji broj svojih radnika na celom svetu za više od 10 odsto.

Firma je u decembru 2023. imala 140.473 radnika na celom svetu, tako da se prepostavlja da će bez posla ostati više od 14.000 ljudi, iako tačan broj nije naveden u dopisu.

Kompanija Tesla je početkom aprila objavila da je u prvom kvartalu 2024. isporučila 386.810 vozila, što je za 8,5 odsto manje u odnosu na isti kvartal prošle godine, preneli su mediji.

Na kvartalnom nivou su Tesline isporuke vozila pale za 20 odsto u odnosu na četvrto tromesečje 2023. godine.

Kompanija Tesla je tom prilikom takođe saopštila da je u prvom kvartalu 2024. proizvela 433.371 vozilo, za 1,7 odsto manje u odnosu na isti kvartal lane.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ