Podeli vest

Grupa za zaštitu životinja “Humane Society International” (HSI) saopštila je danas rezultate istrage prema kojima u kineskim farmama na kojima se proizvode krzna lisica, rakunskih pasa i kuna postoji veliki rizik da se razvije zaraza koja bi mogla da pređe na ljude.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

Pet farmi u kineskim provincijama Hebej i Liaoning su krajem prošle godine sve imale po 2.000-4.000 životinja u “intenzivnim uslovima, u blizini živine”, piše u izveštaju HSI, prenosi Rojters.

“Mentalno poremećene životinje, gomile životinjske prljavštine, mali kavezi i zabrinjavajući životinjski virusi su u oštrom kontrastu sa glamuroznom slikom koju pokušavaju da prikažu trgovci krznom”, rekao je stručnjak HSI Peter Li.

Britanski profesor Veterinarske škole iz Sureja Alaster Mekmilan naveo je da bi držanje velikog broja životinja na malom prostoru mogao da omogući brzo širenje virusa.

“Brza cirkulacija i mešanje različitih sojeva virusa sa životinje na životinju omogućava njihovo prilagođavanje sisarskom domaćinu i razvoj zabrinjavajućih mutantskih sojeva koji imaju veću verovatnoću da zaraze ljude”, rekao je Mekmilan.

On je dodao da je opšte poznato da su životinje uzgajane zbog krzna podložne respiratornim virusima koji mogu da zaraze i ljude.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ