Podeli vest

Veselinović za Tanjug ističe da je najvažnije da se prvo sazna šta su rezultati izbora u Beogradu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

veselinović
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

 Lider pokreta Ne davimo Beograd(NDB) Dobrica Veselinović ne veruje da će doći do ponavljanja izbora u Beogradu.

On za Tanjug ističe da je za njegov pokret najvažnije da se izborni proces u Beogradu vrati u institucije, a to je da, kako kaže, posle dužeg perioda, prvo sazna šta su rezultati izbora u Beogradu, da se prigovori kojih je bilo mnogo, reše i da se vidi ko može ili ne može da formira gradsku vladu.

Najavu da će se izbori ponoviti zbog legitimiteta, lider NDB kako tvrdi, još jedno zamagljivanje i spinovanje Aleksandra Vučića sa ciljem da se loš rezultat Aleksandra Šapića stavi u drugi plan.

“Loš rezultat SNS, a posebno Aleksandra Šapića doneo je novu prekombinaciju političkih snaga i politicke realnosti na 10 centralnih beogradskih opština i to treba imati u vidu. Dakle, ako govorimo o ponavljanju izbora, onda treba ponoviti i lokalne i opštinske izbore, jer je to jedna nova realnost”, smatra Veselinović.

On veruje da je u beogradskom parlamentu ipak izvesna većina koju će činiti SNS i Socijalistička partija Srbije uz još neke desničarske organizacije i pojedince iz njih.

Na pitanje o razgovoru Vučića i Ðilasa, posle kojeg su najavljeni ponovljeni izbori u glavnom gradu, kao i da li je Ðilas kao lider Stranke slobode i pravde pokušao da ostvari prednost za svoju stranku, Veselinović je istakao da se nikada tim pitanjima nije bavio na ličnom nivou i da njegov pokret smatra da nije dobro da bilo koja dva čoveka odlučuju o tome kada će biti ili neće biti izbori, već da je to stvar institucija, i u krajnjem slučaju, lokalnih institucija.

“Nije na predsedniku države i jednom opozicionom političaru da se o tome dogovaraju. Svuda u svetu razgovori pregovori o većini traju, i ako nema većine, onda se raspisuju novi izbori.

Ovo sada ne znači ništa, sem da se institucije spuštaju na nivo odluke jednog čoveka, a to je Aleksandar Vučić, što je i njegov cilj”, kaže Veselinović.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: