Podeli vest

Na teritoriji Ćuprije trenutno radimo 36,37 km lokalnih i regionalnih puteva čime Vlada Srbije daje ogroman doprinos da građani ove opštine komfornije žive, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom obilaska radova na rehabilitaciji puta Ćuprija – Krušar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Rekao je da se trenutno radi deonica Ćuprija – Despotovac duga 22 km, iz kredita Evropske investicione banke u vrednosti od 900 miliona dinara, a da se osim toga u samoj Ćupriji rade dve deonice ukupne dužine 14,37 km.
“Sledeće godine krenućemo da radimo put od Varvarina do Mijatovca dužine oko 18 km za šta trenutno radimo projektovanje. Kada to budemo završili, Ćuprija više neće imati nijedan veći lokalni i regionalni put koji neće biti rehabilitovan”, rekao je Vesić.
Naveo je da se Ćuprija nalazi na trasi brze pruge Beograd-Niš koja će početi da se gradi sledeće godine, kao i da će Ćuprija dobiti novu železničku stanicu na brzoj pruzi i biti jedna od najmodernijih u Srbiji, saopštilo je resorno ministarstvo.


Vesić je istakao da je za građane Ćuprije najvažnije da će do Beograda brzim vozom stizati za manje od sat vremena, što će im, kako je ocenio, potpuno promeniti način života.
“Svako će moći da ode u Beograd na pozorišnu predstavu, koncert, utakmicu. Izgradnja pruge će omogućiti razvoj lokalnih biznisa, dolazak novih investicija i promeniti način života ne samo ljudi u Ćupriji već u svim mestima koja se nalaze na trasi brze pruge Beograd – Niš”, rekao je on.


Naglasio je da je ove godine, samo u rehabilitaciju puteva, uloženo više od 350 miliona evra, mimo onoga što se ulaže u auto-puteve i brze saobraćajnice.

FOTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ


“Važno je da svaki deo Srbije bude saobraćajno povezan jer je to prava decentralizacija. Mnogi su pričali o decentralizaciji, ali svaka decentralizacija ostaje mrtvo slovo na papiru, ako ne omogućite ljudima radna mesta, pristojan život i dobru saobraćajnu povezanost jer zašto bi neko ostao da živi u nekom mestu ako sve to nema”, kazao je Vesić.


Prema njegovim rečima, sada je najveći broj putnika između Beograda i Novog Sada koji putuju vozom, jer im je to najbrže i najjednostavnije putovanje, što, dodao je, nije bilo moguće zamisliti do pre četiri, pet godina.
“Tako će biti i između Beograda i Ćuprije. Biće brže i jednostavnije doći vozom, nego kolima i autobusom”, istakao je Vesić.
Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić je rekao da se putevi u ovoj opštini rekonstruišu posle 40 godina.


“U prethodnom periodu je urađen put Ćuprija – Senje. Rade se putevi Ćuprija-Despotovac, Ćuprija-Supska-Krušar, kao i rehabilitacija puta Ćuprija -Paraćin i ono što je ministar najavio, da će već sledeće godine biti urađen put od Gilja do Paraćina”, rekao je Erić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ