Podeli vest

Član predsedništva SNS Goran Vesić je pored ocene nekih od kandidata za mandatara govorio i o saradnji sa SPS-om i šta im zamera

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/ARHIVA

Za koga god da se opredeli i predloži ga za mandatara – Anu Brnabić ili Miloša Vučevića, predsednik Aleksandar Vučić neće pogrešiti, kaže član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić i dodaje da će stranka Vučićev predlog podržati.

“Ana Brnabić je sjajno vodila vladu u poslednjih šest godina, u vreme pandemije kovida i rata u Ukrajini, dok je, s druge strane, Miloš Vučević zreo i obrazovan političar, ko je uspešno vodio Novi Sad. Oboje bi na pravi način predstavljali politiku koju vodi Aleksandar Vučić”, rekao je Vesić za Tanjug.

Na pitanje o njegovoj eventualnoj poziciji u budućoj vladi, Vesić odgovara da će o tome odlučiti predsednik Vučić, budući mandatar i SNS.

“Trudim se da svojim radom ostavim trag u društvu. I kada nisam na funkciji, kao sada, pišem knjige, gostujem u medijima. Mislim da sam napravio takav autoritet u društvu da ljudi žele da čuju šta imam da kažem, tako da mi nije neophodna funkcija”, rekao je Vesić.

Vesić: SPS-u zameram neodgovorne poruke u kampanji

Kada je reč o saradnji sa SPS-om, Vesić kaže da je ona bila odlična u proteklih devet godina, a zamera im jedino, kako kaže, neodgovorne poruke tokom predizborne kampanje.

Dodaje da je SNS u stanju da sama formira vladu, ali da je njihova politika da uvek imaju što veću koaliciju.

Vesić je naveo i da će glavni zadaci buduće Vlade Srbija, u uslovima rata u Evropi, biti da obezbedi energetsku bezbednost, dovoljno hrane i da Srbiju sačuva da ne ulazi u rat koji nije naš.

“Energetska bezbednost znači da obezbedi dovoljno gasa i struje za naše građane. Videli ste da mnoge evropske zemlje najavljuju restrikcije, a mi smo, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, obezbedili dodatne kapacitete za skladištenje gasa, tako da možemo da imamo gas čak i u slučaju potpunog prestanka dotoka gasa”, rekao je Vesić.

Na pitanje šta očekuje od nastavka pregovora Beograda i Prištine u Briselu, odgovara – ništa, jer je za pregovore potrebno dvoje.

“A, tu imate samo jednu stranu koja želi dogovor, a to je Beograd, dok Priština ne želi nikakav dogovor, jer Kurti kupuje vreme da bi mogao da nastavi sa sukobima i provokacijama”, ocenjuje Vesić.

U takvoj situaciji, kaže, ne očekuje nikakav dogovor, ali očekuje da međunarodna zajednica utiče na Prištinu da sprovede Briselski sporazum, da se formira Zajednica srpskih opština i da izabere dijalog umesto rata.

“Mi smo uvek za dijalog, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da većina Albanaca ne podržava to što radi Kurti, jer je narodu dosta sukoba bez obzira da li su Srbi ili Albanci. Tako da se nadam da ćemo jednog dana sesti sa Albancima i rešiti vekovne probleme, bez učešća stranaca. Do tada, nadam se da će Kurti napraviti što manje štete”, zaključio je Vešić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: