Podeli vest

Cilj je da sve građane koji žive u nelegalnim objektima priključimo na komunalnu infrastrukturu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u razgovoru sa predstavnicima beogradskih opština kojima je poručio da je važno da se dobro organizuju kako bi kompletan postupak prijava bio završen brzo i efikasno.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Vesić je na sastanku u Vladi Srbije podsetio da prijave za priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju traju od 15. septembra do 15. oktobra i da je građanima to omogućeno usvajanjem izmena i dopuna Zakona o ozakonjenju, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Ovaj zakon država treba brzo i efikasno da sprovede”, naglasio je ministar Vesić. Naveo je da samo u Beogradu ima oko 50.000 nelegalnih objekata i dodao da očekuje da će najveći broj onih koji se prijavljuju biti u prvih i poslednjih sedam dana perioda predviđenog za to. Obrazložio je da se prijave podnose u opštinama koje izdaju rešenje sa kojim građani odlaze u nadležna preduzeća, a da će dinamika priključenja zavisiti od kapaciteta tih preduzeća, te da će priključak plaćati kao i drugi građani. Vesić je rekao da građanima treba objasniti da ne moraju da se priključe na komunalnu infrastrukturu u mesec dana dok traje prijavljivanje, već da time samo stiču pravo da dobiju priključak.

“Treba dobro da organizujemo zaposlene u opštinama i da građanima objašnjavamo šta im je potrebno od dokumentacije kao i da one im zaposleni u opštinama pomognu da predaju potpune zahteve”, rekao je Vesić i podsetio da je na sajtu resornog ministarstva i opština objavljeno uputstvo u kojem je objašnjena procedura prijave i potrebna dokumentacija, a koje se može preuzeti i na šalterima opština.

Ministar Vesić je najavio da će sa svojom saradnicima u petak biti na terenu i da će da obilazi opštine i punktove u mesnim zajednicama kako bi se uverio kako se rešavaju zahtevi gradjana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: