Podeli vest

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas za Tanjug da je Vlada Srbije na njegov predlog izmenila Uredbu o kategorizaciji puteva i da je pristupna saobraćajnica od auto-puta prema aerodromu Nikola Tesla u Beogradu postala državni put koji je u nadležnosti Ministarstva i Puteva Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ (STF)

Vesić je u izjavi za Tanjug rekao da je Ministarstvo upoznato sa slučajem izgradnje divljeg parkinga na putu koji vodi od auto-puta Beograd – Šid do aerodroma Nikola Tesla, kao i da je probijena zaštitne ograde kako bi se obezbedio ulaz i izlaz sa tog divljeg parkinga.


“Oni koji su to uradili probijanjem ograde su izvršili krivično delo i ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju. Zaštitna ograda nije mogla da bude uklonjena bez podrške onih koji rade u državnim službama, to je jasno, a oni su ti koji bi to trebalo da spreče”, rekao je Vesić.


Vesić naglašava da se saobraćajnica koja vodi od auto-puta do aerodroma nalazi u nadležnosti grada Beograda.
Dodaje da je ministarstvo bilo prinuđeno da reaguje u povodom ovog slučaja, jer nadležni upravljač puta, nije reagovao i ograda nije vraćena, pa je samim tim bila ugrožena bezbednost učesnika u saobraćaju.


Vesić kaže i da je bilo važno reagovati i zbog toga što vodi do najvećeg medjunarodnog aerodroma u Srbiji.


Ministar ističe da će, kada naredne nedelje Uredbe stupi na snagu, naložiti vraćanje zaštitne ograde i podnošenje krivičnih prijava protiv svih onih koju su učestvovali u uklanjanju ogrode, ugrozili bezbednost saobraćaja i uništili državnu imovinu.
“I ostale saobraćajnice oko aerodroma uskoro će postati državne, zaštitne ograde će biti postavljene da bi se predupredilo nelegalno uključenje i sa drugih divljih parkirališta”, rekao je Vesić.


Ministar dodaje da počinje i izgradnja pruge od Zemun Polja ka aerodromu, a procene ukazuju da će se na taj način od aerodroma ka Beogradu prevoziti više od 50 odsto putnika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: