Podeli vest

Posle algi, aktivnog uglja i tigrove trave dolazi sledeći veoma hvaljen čudotvorni lek za našu kožu: kaže se da vitamin C leči skoro sve bolesti sa kojima se suočavamo zimi. Šta čini ovaj čudotvornim sastojkom? 

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pexels

Zimi , naša koža mora da se nosi sa mnogo neprijatnosti: hladnoća , prljavština koja se baca sa ulice, vrlo malo sunčeve svetlosti. Ovo brzo postaje primetno kod osetljivih tipova. Drama obično počinje malim nesavršenostima, nastavlja se kroz proširene pore i završava tako što se naš ten polako ali sigurno prilagođava boji neba: bledo siva. Ali ne brinite, industrija lepote ne bi bila ti što jeste da nema pravi protivotrov za ovaj problem . Ove zime se kune u vitamin C. Već znamo da ga je dobro jesti. Ali šta zapravo može učiniti navodni čudotvorni lek u kozmetičkim proizvodima?

Štiti od nepovoljnih uslova

Može se dokazati da proizvodi sa vitaminom C štite od izuzetno teških zimskih uslova. Vitamin C ili askorbinska kiselina (veštački proizvedena kiselina koja čini deo vitamina) su moćne antioksidativne supstance koje nas mogu zaštititi od štetnih uticaja okoline. Zagađenje vazduha, polen i štetno UV zračenje su manje štetni za nas. Ali: Vitamin C NIJE zamena za zaštitu od sunca. Zato uvek koristite proizvode sa zaštitnim faktorom od sunca.

Foto: Pexels

Bori se protiv pigmentnih mrlja

Nijedan čudotvorni lek još nije pao sa neba, a čak ni visoko hvaljeni vitamin C ne može nas preko noći osloboditi pega od sunca ili ožiljaka od akni. Međutim, ako se koristi redovno, supstanca i dalje može pomoći da se posvetli promena boje i učini je manje vidljivom. Još jedan plus: vitamin C inhibira prekomerno stvaranje melanina i na taj način sprečava pojavu staračkih pega.

Daje nam sjaj

Ponovo vas podsećamo na askorbinsku kiselinu, koja je komponenta hipe vitamina. To je upravo ono što je odgovorno za uklanjanje mrtvih ćelija kože i stimulisanje naše kože da se sama „izleči“: naše telo reaguje na kiseli, gorak tretman vitaminom C na sličan način kao na manju povredu. Oštećenje treba popraviti povećanom proizvodnjom kolagena i elastina. Iako zvuči gadno, osigurava da bledi zimski ten konačno nestane i umesto toga za sobom ostavi svežu, blistavu kožu zbog čega svi Insta filteri nisu potrebni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: