Ivanjdanski Međunarodni viteški turnir “Svibor sabor” biće održan u subotu, 6. jula na Avali u porti Hrama Svetog despota Stefana Srpskog, objavio je gradski sekretarijat za informisanje, Beoinfo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pexels

Organizator sabora je Viteški savez Srbije, Svibor a manifestacija se održava sa blagoslovom Srpske pravoslavne crkve, uz podršku opštine Voždovac i Turističke organizacije Beograda.

Osim domaćih vitezova, učešće na turniru potvrdili su i predstavnici Mađarske, Češke i Bugarske. Posetioce očekuje veoma bogat program uz viteške dvoboje, nadmetanja, takmičenja, gađanja, masovne borbe sa širokim spektrom srednjovekovne opreme i rekvizita, kao i izložba srednjovekovnih viteških oklopa i replika oružja, heraldičkih zastava, te šatori, radionice zanata i umetnosti.

Posetioci će i sami moći da se oprobaju u raznim disciplinama sa posebno napravljenim mekim i bezbednim rekvizitima. Za decu i omladinu pripremljen je poseban program “Budi vitez!”, tako da će svi koji žele moći da oprobaju svoje sposobnosti i nauče nešto novo o srpskoj prošlosti iz vremena najvećeg viteza Evrope, despota Stefana Lazarevića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: