Podeli vest

“Sami su ustali od stola i prekinuli pregovore sa Vladom, a danas su duplirali zahteve i traže 2. 000 evra otpremnine po godini radnog staža”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Vlada Srbije
Foto: Shutterstock

 Radnici i sindikati Fijata su odbili predlog premijerke da danas dođu na razgovore u Vladu Srbije u 16.30 sati i umesto toga blokiraju Gazelu, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

“Sami su ustali od stola i prekinuli pregovore sa Vladom, a danas su duplirali zahteve i traže 2. 000 evra otpremnine po godini radnog staža”.

Blokada autoputa u Beogradu kod Sava centra počela je danas nešto posle 13 časova, kada je deo radnika iz fijata blokirao autoput kod Sava centra protestujući sa zahtevom da se ispune njihovi uslovi – pre svega da radnici koji ne žele da rade u inostranstvu mogu da zadrže posao u Kragujevcu, a i da se za one koji ostanu bez posla postigne dogovor o otpremninama.

“Prvi naš zahtev je da ostanemo da radimo u našoj fabrici i mi hoćemo da radimo, ali ne pod ovim uslovima da nas teraju u Slovačku na dve godine”, rekao je predstavnik radnika Fijata Ðorđe Milojević koji dana Milojević.

On je potvrdio da ih premijerka pozvala na razgovor, ali smatraju da je termin koji im je ponuđen za njih kasan.

Milojević je za Tanjug rekao i da su se radnici sa premijerkom Brnabić čuli sinoć oko 20 sati, kao i jutros oko sedam i tražili sastanak, kako ne bi dolazili za Beograd, a da im je premijerka rekla da može da ih primi danas oko pet sati što je kaže Milojević – kasno.

“Tražimo od Vlade da nas ponovo pozove, da nam daju pisane garancije da će naši zahtevi biti ispunjeni”, kazao je on.

On je dodao da ovog puta radnici očekuju i od predsednika Aleksandra Vučića da im se obrati.

Milojević tvrdi niko od radnika neće prihvatiti uslove koje je ponudio menadžment Fijata i naveo da se za rad u Slovačku nije prijavilo ni 150 ljudi.

Prema rečima Milojevića potrebno je da se zbrinu svi ljudi kojima je radno mesto ugroženo, a reč je oko 1.600 ljudi.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da su radnici Fijata u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umesto da nastave pregovore sa vladom i poručila im da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.

Radnicima Fijata koji blokiraju autoput pridružili su se lideri koalicije Moramo Dobrica Veselinović , Aleksandar Jovanović Chuta, Nebojša Zelenović i Biljana Stojković dajući im tako podršku.

Radnici Fijata i predstavnici Sindikata radnika Kragujevac blokirali su autoput kod Sava centra u Beogradu danas oko 13 sati.

Protest se za sada odvija bez incidenata, a protestanti propuštaju vozila hitne pomoći.

Na autoputu u oba smera pre Gazele na sabraćajnicama je oko 500 radnika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: