Podeli vest

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o proglašenju elementarne nepogode u 56 gradova i opština.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JOVAN NIKOLIĆ/ARHIVA

Na sednici Vlade donet je i zaključak o formiranju Radne grupe za koordinaciju aktivnosti na saniranju posledica poplava i pripremi državnih programa pomoći i obnove nakon poplava koje su zadesile Republiku Srbiju, a kojim će biti precizirana potrebna finansijska sredstava za saniranje štete.

Kako se navodi, radnom grupom predsedavaće predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić i ova radna grupa će, shodno zaključku, imati svakodnevne sastanke na kojima će se predstavljati trenutni presek stanja u ugroženim područjima.

Vlada Republike Srbije će u najkraćem roku evidentirati nastalu štetu u svim jedinicama lokalne samouprave u Srbiji i izraditi plan sanacije štete, navodi se u saopštenju sa sednice Vlade i dodaje da svi građani, koji su na bilo koji način pogođeni poplavama, neće biti zaboravljeni i da će Vlada nastojati da svaku nastalu štetu nadoknadi na pravedan način.

Kako se navodi u saopštenju u maju i junu 2023. godine poplavni talasi na vodotokovima bujičnog karaktera i vodotocima drugog reda, ređe na regulisanim i uređenim delovima vodotokova, izazvali su štetu i potencijalno ugrozili navedene teritorije.

Jake kišne padavine i izliveni bujični i drugi vodotokovi izazavali su štetu na regionalnoj i lokalnoj infrastrukturi, objektima javne namene u javnoj svojini, porodičnim stambenim objektima u svojini rrađana i na poljoprivrednim usevima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.