Podeli vest

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju državnog Programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava u maju i junu ove godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vlada
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Kako je saopšteno, oštećeni objekti biće kategorisani prema stepenu oštećenja i za svaku kategoriju određen je iznos državne pomoći.

Bitno je napomenuti da je Vlada uvećala iznose državne pomoći za svih pet kategorija oštećenja nastalih u poplavama, u značajnoj meri.

Prva kategorija oštećenja sa 120.000 na 200.000 dinara, druga kategorija oštećenja sa 200.000 na 300.000 dinara, treća kategorija oštećenja sa 250.000 na 400.000 dinara, četvrta kategorija oštećenja sa 350.000 na 500.000 dinara i za petu kategoriju oštećenja, naknada je uvećana sa 600.000 dinara na 800.000 dinara.

Na osnovu evidencija jedinica lokalne samouprave, u 56 gradova i opština gde je proglašena vanredna situacija, oštećeno je oko 1.600 porodičnih stambenih objekata u svojini građana i zato je bilo neophodno da se tom ugroženom stanovništvu pruži konkretna pomoć u vidu dodele bespovratnih novčanih sredstava.

Šteta je nastala usled jakih i obilnih kišnih padavina i izlivanja pretežno bujičnih i drugih vodotokova gotovo na celoj teritoriji Srbije, u ukupno 21 Upravnom okrugu: Zlatiborski, Moravički, Kolubarski, Šumadijski, Pomoravski, Raški, Južnobački, Mačvanski, Srednjebanatski, Rasinski, Toplički, Niški, Jablanički, Borski, Zaječarski, Pčinjski, Pirotski, Podunavski, Braničevski, Sremski i Grad Beograd.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: