Podeli vest

Pripadnici saobraćajne policije izvršili su nadzor pravnog lica – vlasnika vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Shutterstock

Povodom saobraćajne nezgode koja se 14. avgusta dogodila na auto-putu u Bugarskoj, u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije i kada je povređeno 28 srpskih državljana, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova po hitnom postupku, a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, izvršili su nadzor pravnog lica – vlasnika vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Kod pravnog lica – vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz dece.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: