Podeli vest

Posebno sam naglasio da naša zemlja, kao i uvek do sada, predano i iskreno radi na smirivanju svih tenzija koje nije sama izazvala, izjavio je Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brisel
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu i sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

“U izuzetno otvorenom razgovoru, istakao sam da će Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna strana u dijalogu, nastaviti da ulaže maksimalne napore u cilju održanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona”, napisao je Vučić na instagram nalogu “Budućnostsrbije”, posle sastanka.

“Posebno sam naglasio da naša zemlja, kao i uvek do sada, predano i iskreno radi na smirivanju svih tenzija koje nije sama izazvala, u skladu sa doslednom politikom traženja kompromisnog rešenja isključivo putem dijaloga, na dobrobit svih građana”, dodao je predsednik Srbije.

Dijalog sledi, dve nedelje nakon tenzija na KiM zbog odluke Prištine o preregistraciji vozila i ličnim kartama, a koja je, na intervenciju SAD i EU, odložena za 1. septembar.

Prethodno, Vučić je razgovarao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Takođe, ranije danas razgovarao je i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a nakon sastanka poručio da je uloga NATO i KFOR na KiM važna za Srbiju, a od presudnog značaja za očuvanje mira i stabilnosti.

Sutra sledi nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, a predsednik Srbije prvo će razgovarati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, a nakon toga je, kako je planirano, predviđen i zajednički sastanak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: