Podeli vest

Uz želju da i u narednom periodu dajete svoj nemerljivi doprinos efikasnosti naših jedinica Vojske Srbije, čestitam vam praznik, rekao je ministar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stefanović
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Povodom vojnih praznika Dana Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i Dana Tehničkog remontnog zavoda NH “Ðurđe Dimitrijević – Ðura” koji se obeležavaju danas, ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitke.

Ministar je podsetio da je na današnji dan 1899. godine naređenjem vojnog ministra Kraljevine Srbije u Beogradu formiran “Beogradski vojni orkestar”, navodi se u saopštenju ministarstva.

“Dostojni imena velikog umetnika koje nosite, negujući tradiciju dužu od jednog veka, i danas visokim umetničkim kriterijumima i širokim repertoarom dajete nemerljiv doprinos očuvanju i razvijanju srpske kulture. Siguran da ćete i ubuduće uspešno realizovati planirane projekte i ostvarivati zapažene rezultate, čestitam vam praznik”, naveo je ministar.

Takođe, naveo je da je na današnji dan pre sedam decenija osnovana radionica, kao specijalizovana vojna ustanova i čestitao praznik TRZ NH „Ðurđe Dimitrijević – Ðura”.

“Nastavljajući tradiciju, profesionalnim pristupom radu i stalnim stručnim osposobljavanjem i danas uspešno realizujete zadatke na održavanju i generalnom remontu ubojnih sredstava.Uz želju da i u narednom periodu dajete svoj nemerljivi doprinos efikasnosti naših jedinica Vojske Srbije, čestitam vam praznik”, rekao je ministar.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: