Podeli vest

Budući podoficiri i vojnici na služenju vojnog roka su u dnevnim i noćnim uslovima rešavali brojne taktičke zadatke na reci.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vojska srbije
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Polaznici 20. klase Osnovnog kursa za podoficire i vojnike na služenju vojnog roka roda inžinjerije tokom dvonedeljne specijalističke obuke realizovali su praktična uvežbavanja kako bi se osposobili za savlađivanje vodenih prepreka, opsluživanje pontonskih mostova i upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava.

Obuka je obavljena na privremenom poligonu u Šapcu na reci Savi gde je realizovano stacionarno logorovanje polaznika 20. klase Osnovnog kursa za podoficire i vojnika na služenju vojnog roka roda inžinjerije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Budući podoficiri i vojnici na služenju vojnog roka su u dnevnim i noćnim uslovima rešavali brojne taktičke zadatke na reci, od izviđanja komunikacija, preko savlađivanja reke uz upotrebu formacijskih i improvizovanih plovnih sredstava do simuliranog rušenja objekata u zahvatu plovnih puteva.

Stacionarno logorovanje je jedan od segmenata specijalističke obuke koju prolaze kako vojnici na služenju vojnog roka, tako i profesionalni vojnici koji se osposobljavaju za podoficire Vojske Srbije.

Vojnike sada očekuje provera specijalističke obučenosti i potom kolektivna obuka u inžinjerijskim jedinicama Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka, dok će budući podoficiri realizovati stažiranje tokom kojeg će se metodski i stručno osposobljavati za izvođenje obuke i početne podoficirske dužnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: