Podeli vest

Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala grupu demonstranata u blizini kabineta premijera na Flover Roudu, preneo je Bi-Bi-Si.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sri lanka
Foto: Tanjug/AP Photo/Eranga Jayawardena

Vojska Šri Lanke danas obezbeđuje zgradu parlamenta, kako bi sprečila da je demonstranti zauzmu.

Vojnici u zelenim vojnim uniformama i maskirnim prslucima stigli su oklopnim transporterima u zgradu parlamenta, očekujući nove proteste, nakon što je grupa pokušala da upadne na ulaz prethodnog dana, sukobivši se sa policijom koja je upotrebila suzavac i pendreke, prenosi AP.

Predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa pobegao je juče vojnim avionom zajedno sa suprugom iz zemlje na Maldive, samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da podnese ostavku.

Potom je premijer Ranil Vikremesinge proglasio vanredno stanje u celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, a u trenutku masovnih protesta zbog ekonomske krize na ostrvu.

Hiljade ljudi okupilo se na glavnom mestu protesta u Kolombu uzvikujući “Gota lopov, Gota lopov”, pominjući predsednika Radžapaksu po nadimku.

Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala grupu demonstranata u blizini kabineta premijera na Flover Roudu, preneo je Bi-Bi-Si.

Zatim su demonstranti upali u kabinet premijera, tako što su probili kapije kompleksa.

Predsednik Šri Lanke ovlastio je premijera Vikremesingea da obavlja predsedničke dužnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: