Podeli vest

Vojska Srbije ima mnogo više nego što je imala u ranijim periodima, a jaka vojska nam je potrebna jer ona čuva mir i garantuje slobodu, izjavio je danas ministar odbrane u Vladi Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vucevic
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA/ARHIVA

On je gostujući na TV Prva naveo i da bi do sredine oktobra trebalo da se zna da li se ide na prevremene izbore ili ne. Govoreći o nabavci naoružanja istakao je da sada nije nimalo lako nabaviti naoružanje i vojnu opremu koju sami ne proizvodimo, ali da ćemo ih nabavljati na svim tržištima gde je to moguće.

Osvrćući se na poslednju neuspelu rundu pregovora u Briselu, rekao je da posle nje opet imamo napeto stanje na terenu gde je srpski narod izložen pritiscima.

“Odmah su krenuli incidenti. U Gračanici su pretučena dvojica srpskih mladića. Kurti je spreman na sve. Albanci idu samo na izazivanje sukoba i Kurtijev cilj jeste da očisti Kosovo od Srba”, rekao je Vučević.

Dodao je da ga plaši i reakcija međunarodne zajednice, čiji su predstavnici prvoga dana, odnosno kada su pregovori u Briselu vođeni bili korektni u izjavama, ali već drugog dana je to neka nevidljiva ruka obrisala, pa se moralo reći da su i Srbi bili pomalo krivi, a ne samo Albanci. Odgovarajući na pitanje da li se zna kada će u Srbiji biti izbori, Vučević je rekao da je SNS za izbore spremna i da bi do 15. oktobra valjalo očekivati da se znaju datumi, odnosno kada će kojih izbora biti.

” Mi smo kao stranka spremni za izbore. O tome smo pričali i sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i smatramo da bi trebalo da vidimo da li imamo podršku građana. Što se nas tiče može da se razgovara i o decembarskim izborima. Najvažnije je da postignemo politički dogovor da li idemo na izbore, ali ne prihvatamo da neko unapred određuje ili ucenjuje na koje će se izbore ići”, istakao je on.

Kada je o cenzusu reč, ocenio je da nažalost to pitanje neće moći da se otvori i da bi on voleo da se vrati cenzus od pet odsto. Vučević je najavio i da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras izneti novi paket mera kojima će se pomoći građanima, da lakše preguraju period inflacije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: