Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas otvaranju zgrade Vega IT Radnički, rekonstruisanog nekadašnjeg Radničkog univerziteta u Novom Sadu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Vučević je rekao, obraćajući se prisutnima, da svako ko je živeo ili živi u Novom Sadu ne može a da nema sentiment prema onome što se dešavalo u zgradi Radničkog univerziteta, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.


On je napomenuo da se ne sme zaboraviti Milica Prostran, koja je život izgubila u strašnom požaru u aprilu 2000. godine, kao ni svi povređeni.
“To je ono što ne smemo da dozvolimo i te stvari ne smeju da se ponove. Da li je trebalo ranije i brže rekonstruisati ovu zgradu jeste pitanje za sve nas, ali posle izvesnog vremena spreman sam da kažem da je za neke stvari potrebno da se steknu uslovi i stvore okolnosti, da se pojave ljudi, ekonomska situacija ili ambijent koji će dovesti do rekonstrukcije. Kao što je ova zgrada bila simbol tadašnje industrijalizacije, obrazovnog ciklusa, javnog i socijalnog života, tako će, verujem i siguran sam, ova rekonstruisana, obnovljena, suštinski nova zgrada isto biti simbol ne samo jedne privatne kompanije i ne samo jednog vida ekonomije, nego će imati širi društveni značaj”, rekao je Vučević.


On je istakao da smo na dobrom putu, da uvek treba da težimo da budemo bolji, da stvari budu kvalitetnije te da je ovo doba obnove i napretka.
“Čestitam svima koji su učestvovali u projektu, a ja sam veoma srećan što sam bio mali šraf u ovom lancu i pokazao da stvari mogu da se popravljaju kada naiđete na dobre ljude i stvorite dobre okolnosti”, poručio je ministar odbrane.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE


Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta izuzetno važna za taj grad, jer je jedan od simbola Novog Sada.
On je dodao da je ponosan što je bio deo tima koji je, u vreme kada je zgrada kupljena, predvodio tadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a koji je, prema njegovim rečima „kao i uvek pokazao da ima ideju, plan i viziju i da voli ovaj grad“.


Vladan Ostojić, suosnivač kompanije Vega IT koja je krajem 2020. godine od Grada Novog Sada kupila zgradu Radničkog univerziteta na javnoj licitaciji, izrazio je veliko zadovoljstvo što je baš toj kompaniji pripala čast da restaurira objekat i dodao da je on posle 23 godine ponovo postao simbol učenja i inovacija u Novom Sadu.


Ministar Vučević, gradonačelnik Đurić i Ostojić obišli su prizemlje i 13. sprat zgrade kako bi sagledali na koji način je uređen prostor od 6.500 kvadratnih metara i kako je vraćen stari sjaj nekadašnjem Radničkom univerzitetu, jednom od čuvenih simbola Novog Sada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ