Podeli vest

Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da će uskoro predložiti njen sastav i napominje da će Vlada biti izabrana u zakonskom roku.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

“Srbiji je potrebna unutrašnja stabilnost i vlada će biti izabrana u zakonom predviđenom roku”, rekao je on za RTS.

Vučević je naglasio i da je ekspoze gotovo završen. Na pitanje da li će biti novih ljudi u vlasti, on je kazao da uvek vlada mora da ima i nove ljude i uopšte izvršnu vlast.

“Ljude koji će biti odgovorni za svoju državu u naredne četiri godine. Naravno da nova vlada mora da ima i novu energiju i neki nove ljude, naravno ne sve nove, ali da ima i nove ljude”, rekao je Vučević .

Prema njegovim rečima, nova vlada će svakako biti vlada kontinuiteta u smislu politike.

“Okosnica našeg programa je Srbija skok u budućnost. To je skok u budućnost iz živog blata gde smo bili do 2012. Taj skok će biti i kičma ekspozea i pokušaćemo da otvorimo one oblasti koje su ključne za građane i da svi vide šta je politika i vizija razvoja Srbije u 2027”, rekao je on.

Vučević je naglasio i da “silovanje” međunarodnog javnog prava, i ono što nam se sprema u UN sa rezolucijom o Srebrenici traži angažman svih nas i važnije je od teme kadrovske strukture vlasti. “Država Srbija mora da bije taj politički rat i to je zadatak svih u državi”, rekao je Vučević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: