Podeli vest

U Skupštini Srbije danas je počeo četvrti sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima na inicijativu predsednice parlamenta Ane Brnabić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/

Na sastanak su došli predstavnici vladajuće koalicije, između ostalih, Milenko Jovanov (SNS), Snežana Paunović (SPS), kao i predstavnici drugih stranaka na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, a i predstavnici koalicije “Srbija protiov nasilja” Radomir Lazović, Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde), Zoran Lutovac (DS), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije) i drugi.

Prošli sastanak u parlamentu predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” su napustili, a današnji se održava dan pošto su predstavnici te koalicije poslali novi predlog predsednici parlamenta Ani Brnabić.

Brnabić je juče na konferenciji za novinare rekla da su zahtevi koalicije “Srbija protiv nasilja” u suprotnosti sa ODIHR preporukama, a da je njihov raniji zahtev koji se tiče obustave izbornih radnji za beogradske izbore protivustavan.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” poslala je juče zahtev Brnabić da se dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmenama i dopunama Zakona za sprovođenje Ustava kako bi se svi lokalni izbori održali u istom danu 2024. godine.

Obavestili su je i da su se pre četiri dana, 12. aprila zvanično obratili OEBS-u sa zahtevom da ta organizacija posreduje povodom, kako kažu, postizborne krize.

Ovo je četvrti put da se predstavnici vlasti i opozicije sastaju kako bi razgovarali o poboljšanju izbornih uslova.

Brnabić je na konferenciji za novinare najavila da će se do kraja nedelje formirati Komisija za izmenu i dopunu zakona u skladu sa ODIHR preporukama, te da će se raditi i na formiranju Komisija za uvid i reviziju biračkog spiska i poručila:

“Ko hoće da učestvuje – hvala, ko neće nastavljamo da radimo”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ