Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Tehnički remontni zavod “Čačak” i istakao značaj te institucije za tehničko održavanje i generalni remont sredstava borbene tehnike dodajući da će država Srbija nastaviti da ulaže u razvoj kapaciteta naše Vojske, kako bi se obezbedilo da ispravnost tehnike uvek bude na najvišem nivou.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA (STF)

Prilikom obilaska, Vučević se sastao sa direktorom TRZ “Čačak” pukovnikom Vojkanom Radonjićem, koji je ministru prezentovao kapacitete za remont i održavanje naoružanja i vojne opreme, kao i organizaciju rada ove vojne ustanove u sastavu Kopnene vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević je, nakon sastanka, obišao pogon za remont vozila guseničara, kao i Sektor za remont sredstava elektronike i elektromehanike.

Obilasku su prisustvovali pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić, načelnik Moravičkog upravnog okruga Marko Parezanović i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

VUČEVIĆ OBIŠAO I KOMPANIJU “SLOBODA” AD ČAČAK

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas kompaniju “Sloboda” AD Čačak i razgovarao sa rukovodstvom kompanije koje ga je upoznalo sa kapacitetima, proizvodnim programom, rezulatima, planovima i zadacima za naredni period.

Tendencija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je da nastavi opremanje savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, koja su proizvod domaće pameti, rekao je Vučević navodi u saopštenju Ministarstva odbrane.

On se, kako se dodaje, tom prilikom uverio u kontinuirani napredak kompanije “Sloboda” kao dela domaće odbrambene industrije koja se razvija i snažan je partner Vojsci Srbije.

Ministar Vučević sastao se danas i sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, sa kojim je razgovarao o saradnji lokalne samouprave i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ