Podeli vest

Republička izborna komisija proglasila je danas listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, a prvi na listi je predsednik SNS Miloš Vučević.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
Kragujevac, 27. maja 2023 – Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vuèiæ predložio je danas na vanrednoj skupštini stranke u Kragujevcu za svog naslednika Miloša Vuèeviæa. Na fotografiji Miloš Vuèeviæ, Ana Brnabiæ, Vladimir Orliæ. FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/bs

Među prvih pet kandidata su premijerka Ana Brnabić i istoričar Dejan Ristić, lekar Marija Zdravković i dosadašnji predsednik parlamenta Vladimi Orlić.

Na listi su i profesor Stojan Radenović, ekonomisti Sanja Džajić i Dejan Tomašević, kao i Nikola Selaković, Arno Gujon, Milenko Jovanov, Nevena Đurić, Sandra Božić, Zlatibor Lončar, Željko Rebrača, Vladimir Đukanović, Petar Petković, Žika Gojković, Zoran Dragišić.

Među umetnicima na listi su i operska pevačica Jadranka Jovanović, glumac Lepomir Ivković i operska pevačica Ljubica Vraneš, kao i violinista Jovan Kolundžija.

Takođe na listi su i Slobodan Milosavljević hirurg, ekonomista Goran Rakić iz Kosovske Mitrovice, kao Biljana Pantić Pilja, Marijan Rističević, Nebošja Bakarec, Milovan Drecun, Miodrag Linta, Radoslav Milojičić.

Među kandidatima je i Tatjana Macura iz Udruženja Mame su zakon.

Na koalicionoj listi su pored kandidata SNS i predstavnici Pokreta socijalista, PUPS-a, SDPS-a, SNP-a, Zdrave Srbije.

Na listi su kandidati Pokreta socijalista Bojan Torbica i Đorđe Komlenski, a tu su i predstavnici Zdrave Srbije Miloljub Albijanić i Ivana Stamatović.

Na listi su i predstavnici koalicionih partnera kao što su Muamer Bačevac iz SDPS, Milan i Stefan Krkobabić iz PUPS-a.

Poslednja na listi je Snežana Petrović iz SNP-a.

Ispunjen je uslov da na listi bude 40 odsto manje zastupljnog pola.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: